EU-RENGASMERKINTÄ

EU- rengasmerkintä kertoo kolmen kriteerin avulla renkaiden ympäristö- ja turvallisuusominaisuuksia. Merkinnän tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä polttoaineen kulutuksen vähentäminen.

Polttoainetaloudellisuus

Matalampi vierintävastus säästää polttoainetta ja CO2:ta. Arviointiasteikko on luokasta A luokkaan G, pl. luokka D joka ei ole käytössä. Kun arviointi paranee yhden luokan verran, polttoaineensäästö on n. 0,1l / 100km.

Märkäpito

Märkäpito on olennaista ajoturvallisuuden kannalta. Suorituskyky on myös asteikolla A-G, pl. luokat D ja G jotka eivät ole tällä hetkellä käytössä. Jarrutusmatkan erotus A- ja F- luokkien välillä voi olla jopa 18 metriä.

Vierintämelu

Renkaiden melupäästö vaikuttaa ajoneuvon kokonaismelutasoon. Mittausarvo kertoo ohiajomelun voimakkuuden. Mitä enemmän merkinnässä on värillisiä pylväitä, sitä äänekkäämmät renkaat on.

Huomioi, että nämä kriteerit ovat vain osa renkaiden ominaisuuksia kuvaavista kriteereistä. Kun olet hankkimassa renkaita kiinnitä huomiota myös renkaan vesiliirto- ominaisuuksiin, käyttöikään, ohjaustarkkuuteen, ajovakauteen, jarrutusominaisuuksiin ja kitkarenkaissa niiden talviominaisuuksiin. Usein myös kuljettaja huomaa renkaan äänet auton sisälle, siihen vierintämelukriteeri ei anna vastausta.

Rengasmerkintä ei koske: Nastarenkaita, rata- ja maastorenkaita, vararenkaita sekä pinnoitettuja ja museoautojen renkaita.